Currency
KengätKengät
Icebug
By: Manu Tuppurainen 10.12.2020 0 kommenttia.

Kitka- vai nastakengät ulkoiluun – näin valitset!

Valitse talven ulkoiluihin laajasta kenkävalkoimasta mieleisesi Icebug-ulkoilukengät.

Talvella Suomessa sattuu suuri määrä liukastumisia – ihan harmittomissa tilanteissa. Lähdetään käyttämään koiraa ulkona, mutta se saattaa pahaksi onneksi päättyäkin sairaalareissuun.

Kenkien pidolla on siis väliä – siksi talvikenkien valintaan on syytä paneutua huolella.

Icebug-kenkien valikoimasta löytyvät niin kitkakengät kuin nastakengät monenlaiseen käyttöön.

Nastakengät antavat parhaan pidon

Nastakengät antavat luonnollisesti paremman pidon, koska kenkien pohjassa olevat nastat pureutuvat ulkoilijan painon alla jäähän ja lumeen.

Kenkien pohjissa nastoja on runsaasti sijoiteltuna niin päkiän kuin kantapäänkin alle. Kengissä käytettään BUGrip-hiiliteräsnastaa, joka yhdistettynä kenkien erikoiskumipohjiin tekevät kengistä erittäin toimivan kokonaisuuden.

Bugrip-nastat
BUGrip-älynastat mukautuvat erikoiskumipohjan kanssa hyvin alustaan.

Älykkäät BUGrip®-nastat toimivat itsenäisesti, mukautuvat alustaan ja antavat aina parhaan mahdollisen pidon. Pehmeillä alustoilla, kuten jäällä ja lumella, BUGrip®-nasta pureutuu alustaan. BUGrip-nasta on niin sanottu älynasta eli kovilla ja tasaisilla alustoilla, kuten asfaltilla ja betonilla, nasta painuu kengän pohjakumin sisään. Kovilla ja epätasaisilla alustoilla, kuten kivillä ja kallioilla, pito syntyy kumipohjan ja nastojen yhteisvaikutuksesta.

Verkkokaupassamme olevat nastakengät miehille löydät täältä ja naisille täältä.

Kitkakengissä Michelinin osaamista

Autojen maailmassa Michelin on tuttu merkki kaikille. Michelin tunnetaan maailman luokan renkaiden kehityksestä – autoillessa jos missä, pito on myös erittäin tärkeä tekijä, niin kesällä kuin talvellakin. Michelin vastaa myös Icebug-kitkakenkien pohjien kuvioinnista ja suunnittelusta – siis pidosta!

Niin kengissä, kun renkaissakin nasta puree parhaiten jäällä ja erittäin kovalla lumella, mutta kitka pitää hyvin esimerkiksi lumella. Kitkakengät jalassa voi kiipeillä huoletta metsien kalliolla, kävellä pitkin pitkospuilla tai samoilla metsäpoluilla.

Kitkakengät toimivat erittäin hyvin myös silloin, jos joudut liikkumaan esimerkiksi sellaisilla lattiapinnoilla, joihin nastat voivat jättää painaumat.

Michelin-kitkapohja
Icebug-kenkien kitkapohja on suunniteltu yhdessä autonrenkaista tunnetun Michelinin kanssa.

Nastakengät talvijuoksuun

Talvijuoksuun nastakengät ovat melkein ehdottomat. Juostessa vauhti kasvaa, joten liukkaalla myös loukkaantumisen riski kasvaa merkittävästi – siksi talvijuoksua olisi turvallista ja suositeltavaa harrastaa nastakengillä.

Aiemmassa artikkelissamme kirjoitimme juuri nastakenkien tärkeydestä juoksemisessa.

Icebug NewRun
Icebug NewRun -kengistä löytyy vedenpitävät GTX-mallit (ylärivi) niin naisille kuin miehillekin sekä TPU-kurasuojalla varustettu perusversio.

Verkkokauppamme valikoimasta löytyy Icebug-kenkien NewRun-mallisto, niin vedenpitävänä versiona kuin tavallisenakin versiona. Lisäksi naisille ja miehille löytyvät omat mallinsa. Löydät naisten kengät täältä ja miesten kengät täältä.

Vedenpitävissä NewRun GTX -kengissä on myös kätevä Boa-kiinnitys, jonka avulla kengät saa säädettyä helposti oikealle kireydelle.

IceBug NewRun-mallistossa on peräti 16 nastaa per kenkä varmistamassa pitoa juostessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go To Top
X