Currency
KengätKengät
märkäpuku
By: Manu Tuppurainen 15.11.2020 0 kommenttia.

Viisi vinkkiä märkäpuvun oikeaan säilytykseen

Näillä vinkeillä märkäpukusi käyttöikä on mahdollisimman pitkä.

Märkäpuku on monelle hankinta, mihin käytetään satoja euroja rahaa. Se on hintava investointi, joten säilyttämällä sitä oikein, pidennät sen käyttöikää.

Tässä ohjeet Huub-märkäpuvun säilytykseen.

Viisi vinkkiä

märkäpuku
Huub Varman -märkäpuku
  1. Pese märkäpuku jokaisen käyttökerran jälkeen. Meriveden suola ja uimahallin kloori kuluttavat pukua. Myös järvivedessä uimisen jälkeen puku kannattaa pestä. Helppo tapa pestä puku on mennä märkäpuku päällä suihkuun. Suihkussa puku kannattaa suihkuttaa myös sisäpuolelta riisumisen jälkeen. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää suihkua, upota se vaikka kylpyammeeseen tai käytä puutarhaletkua sen huuhteluun. Tärkeää on, että et käytä pyykinpesuainetta puvun pesemiseen. Silloin tällöin puku on hyvä pestä myös märkäpuvun puhdistusaineella, viimeistään silloin jos puku alkaa haista ummehtuneelta. Voit myös käyttää Nolla Sport Gear Sanitizer -suihketta puvun desinfiointiin, se tappaa tehokkaasti mikrobit ja bakteerit märkäpuvusta ja puvun neopreeni säilyy paremmassa kunnossa. Älä missään tapauksessa pese pukua pesukoneessa!
  2. Älä jätä pukua kuivumaan auringonpaisteeseen, auringon kuumotus haurastaa neopreeniä. Älä myöskään käytä hiustenkuivaajaa tai muuta kuumailmapuhallinta puvun kuivaamiseen. Kuivaa puku aina oikein: käännä se ympäri ja anna kuivua pehmyt nukkapuoli ulospäin. Jos käytät märkäpukua heti seuraavana päivänä, puku on helpompi pukea uudelleen, kun se on kuivunut sisäpuolelta paremmin.
  3. Säilytä puku kuivassa ja pimeässä paikassa. Älä jätä sitä autoon säilytykseen. Henkarissa pukua ei ole myöskään hyvä säilyttää pitkiä aikoja, sillä se saattaa venyä hieman – jos ja kun säilytät pukua henkarissa, valitse leveäolkainen henkari, jotta puvun hartioihin tulee mahdollisimman vähän painaumia henkarista. Paras tapa säilyttää märkäpukua on kaapin hyllyllä viikattuna, voit pujottaa taitekohtiin esimerkiksi talouspaperirullat, jotta puku ei painu kasaan taitekohdista.
  4. Pue märkkäri aina päälle rauhassa, mitä enemmän pidät kiirettä, sitä helpommin pukuun tulee repeytymiä ja viiltoja. Korut ja sormukset on hyvä ottaa pukiessa pois. Varo myös, että et revi pukuun viiltoja pitkillä kynsillä. Voit käyttää myös puuvillahanskoja pukemiseen. Aloita rauhassa alhaalta jaloista ja hivuta pukua vähitellen ylöspäin. Mitä paremmin puku on puettu alhaalta jaloista ja nivusista, sitä paremmin saat torson ja ylävartalon istumaan.
  5. Korjaa pukuun tulleet halkeamat ja viillot saman tien kun huomaat ne. Kun halkeamat korjataan samantien, ne eivät pääse leviämään eikä neopreeni haurastu niistä kohdista. On luonnollista, että pukuun tulee ajan saatossa viiltoja ja halkeamia. Pienet reiät on helppo korjata märkäpukuliimalla, jos pukuun tulee isompi reikä, etkä tiedä mitä sille tekisit, voit ottaa yhteyttä myyntiimme. Meillä on myös märkäpuvun korjauspalvelu, olemme korjanneet satoja märkäpukuja ja niissä olleita pahojakin repeämiä.

Sport4me.fi-verkkokaupassa myynnissä olevat märkäpuvut löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go To Top
X