Currency
KengätKengät
nastakengät
By: Manu Tuppurainen 2.12.2020 0 kommenttia.

Nastakengät ovat tärkeät talvijuoksijan väline – näihin asioihin ne auttavat

Liukastumisen ehkäisy ei ole ainoa asia, mihin nastakengät auttavat.

Aluksi muutama sana liukkaudesta. Täällä pohjoisessa eläessämme emme voi mitään sille, että iso osa vuodesta elämme pakkasen, kylmän ja jään keskellä. Nämä olosuhteet koskettavat kaikkia. Joskus jopa niin kirjaimellisesti, että kaadumme liukkaalla ja loukkaamme itsemme.

Tilastojen mukaan jokaisena talvikuukautena noin 20000 suomalaista loukkaantuu ulkona liukastumisen vuoksi – eikä tässä luvussa ole mukana kuin tilastoidut liukastumiset. Todellisuudessa liukastumisia tapahtuu huomattavasti enemmän.

Kaikkiaan tämä aiheuttaa yhteiskunnalle lähes 2,5 miljardin euron kustannukset vuodessa.

Juostessa liukastumisen vaara kasvaa – siksi, että vauhtia on enemmän ja mennään lujempaa, keholla on kontrolli juoksemisessa, eikä siinä, että kuinka mahdollinen liukastuminen otetaan vastaan.

Tämä tietysti korostaa talvijuoksussa sitä, että lenkille pitäisi lähteä kengillä, joilla liukastumisia estettäisi. Voi sanoa melkein suoraan, että nastakengät on ainoa vaihtoehto talvijuoksuun – tavallinen juoksukenkä pitää ainoastaan silloin, kun alla on hiekka tai asfaltti.

Juoksuasentosi pysyy neutraalina

Liukastuminen ja siitä aiheutuva onnettomuus on vahinko numero yksi talvijuoksussa. Liukkaalla juoksemisessa on muitakin joita olisi hyvä ottaa huomioon.

Liukkaalla juokseminen ilman hyvää pitoa on keholle hyvin erilainen kuorma kuin juosta pitävällä askeleella – pelkästään sen vuoksi, että pitävällä askeleella juoksemisessa kontrolli on koko ajan sinulla.

nastakengät
Icebugin valikoimasta löytyvät sopivat nastakengät kaikille juoksijoille.

Pitävällä askeleella juokseminen on aina luonnollista, jolloin juoksuasento säilyy neutraalina ja juokseminen pysyy nautinnollisena ja rentona. Vaikka varsinaista liukastumista ei tapahtuisikaan, jos joudumme juoksemaan vähänkin liukkaalla alustalla, kehoon muodostuvan vajaan ja virheellisen askeleen vuoksi altistamme itsemme erilaisille rasitusvammoille ja revähdyksille.

Valitsemalla Icebug-nastakengät juokseminen pysyy rentona talvellakin. Icebug-kenkien lähes 20 hiiliteräksistä älynastaa antavat luotettavan pidon vaihtelevissa olosuhteissa erilaisilla alustoilla ja kaikenlaisilla talvikeleillä.

Kenkien pohjien 17 hiiliteräksistä älynastaa antavat luotettavan pidon vaihtelevilla alustoilla ja kaikilla talvikeleillä. Askeleesi ei pääse lipsumaan kovassakaan vauhdissa, vaan juokseminen on aina luonnollista. Luotettavan pidon ansiosta juoksuasento säilyy neutraalina, joten Icebug-nastakengillä juokseminen on paitsi turvallista, niin myös rentoa ja nautinnollista.

Näet kaikki Icebug-nastakengät Sport4me-verkkokaupan sivuilla.

Lähde: Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK. (30.11.2019) Kodin turvaopas. Haettu osoitteesta http://www.kodinturvaopas.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go To Top
X