Miesten pyöräilykengät

pyöräilykengät

Valitse pyöräilykengät kattavasta valikoimastamme!

Pyöräillä voi ilman pyöräilykenkiäkin, mutta pyöräilykengät tarjoavat paljon erilaisia etuja pyöräilyyn.

Kun käyttää pyöräilykenkiä, joihin on kiinnitetty klossit ja käytössä on lukkopolkimet, jalat pysyvät kiinni tukevasti polkimilla. Liukkaat kengät, jotka lipsuvat polkimilta, voivat aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä.

Pyöräilykenkien ansioista polkupyörällä ajamisesta tulee myös polkemisen sijaan pyörittämistä, jolloin pyöräily on tehokkaampaa. Pyöräilykenkien käyttö on suositeltavaa ainakin silloin, kun pyöräilet pidempia matkoja.

Sport4me-verkkokaupassa on tarjolla lukuisia eri hintaisia pyöräilykenkiä eri tarkoituksiin. Meiltä löydät varmasti sopivat kengät omiin tarkoituksiisi.

Oikea kenkä oikeaan tarkoitukseen

Valikoimastamme löytyvät pyöräilykengät niin maantiepyöräilyyn, triathloniin, maastoon kuin graveliinkin.

Maantiepyöräilyyn tarkoitetut pyöräilykengät ovat jäykkäpohjaisia, ja ne ovat tarkoitettu puhtaasti pyöräilyyn – ne eivät siis sovellu välttämättä sellaiseen käyttöön, jos joudut kävelemään ne jalassa paljon esimerkiksi työmatkapyöräilyn yhteydessä.

Triathloniin tarkoitetut pyöräilykengät ovat puolestaan tehty siitä näkökulmasta, että niillä voi ajaa ilman sukkia ja myös siitä näkökulmasta, että ne saa vaihdettua nopeasti jalkaan triathlonin vaihdossa. Tällöin sukkiakaan ei ehdi laittaa jalkaan.

Maastopyöräkengät soveltuvat luonnollisesti maastopyöräajoon parhaiten, mutta myös sellaiseen käyttöön parhaiten, jossa pyörän päältä joudutaan nousemaan ja välillä jopa kävelemään. Niiden pohja on muotoiltu niin, että lukkopolkimen klossi ei haittaa juurikaan kengillä kävelyä. Samoin gravel-kengissä klossi on ulotettu pohjan rakenteisiin siten, että kengillä pystyy kävelemään. Maastopyöräkengät ja gravel-kengät soveltuvat myös parhaiten esimerkiksi spinning-käyttöön kuntokeskuksissa, sillä kuntokeskusten sisäpyörät ovat varustettu usein spd-klosseilla ja ne klossit saa asennettua moniin maastopyörä ja gravel-kenkiin.

Pyöräilykenkien lukkotoiminto

Monissa pyöräilykengissä on lukkotominto, joka tarkoittaa siis sitä, että kengät saa lukittua klossien avulla polkimiin. Lukkopolkimen etu on se, että niiden avulla pyöräilystä tulee tehokkaampaa, koska poljinta pystyy myös nostamaan ja käyttämään jalan liike-energiaa tehokkaasti hyväkseen koko poljinkierroksen ajan. Lukkopolkimia käytetään erityisesti maantieajossa, triathlonissa sekä maastoajossa.

Lukkopolkimien käyttö voi tuntua alussa hankalalta, kun molemmat jalat on kiinni polkimissa, joten niiden käyttöä kannattaa vähän harjoitella. Ennen kaikkea polkimien irrottamista kannattaa harjoitella, jotta jalan osaa irroittaa tiukassa tilanteessa ajoissa. Mutta kun olet lukkopolkimiin ja pyöräilykenkiin, et todennäköisesti halua palata siihen, että ajaisit ilman niitä.

Näytetään 1–15 kaikista 55 tuloksista