Pyöräilykypärät

pyöräilykypärä

Suojaa tärkeimpäsi pyöräilykypärällä

Pyöräilykypärän yksi ja ainoa tarkoitus: se suojaa kalleimpasi eli pääsi.

Maantiepyöräilyssä ja maastopyöräilyssä pyöräilykypärän käyttö on ollut itsestään selvyys jo pidemmän aikaa. Arkikäytössä pyöräilykypärän käyttämättä jättämiselle ei löydy enää tekosyitä, sillä on todistettu lukuisia kertoja, että pyöräilykypärä suojaa onnettomuustilanteessa ja sen käytöllä on välttänyt vakavan loukkaantumisen, elinikäisen vammautumisen tai jopa kuoleman. Käyttämättä jättämisestä on myös ikäviä tosielämän tilanteita ja seurauksia vaikka kuinka paljon. Vuosittain tapahtuu useita pyöräilyonnettomuuksia, jotka johtavat kuolemaan, ja osa vakavista vammoista voitaisi ehkäistä käyttämällä pyöräilykypärää. Jopa 80 prosenttia vakavista onnettomuuksista johtuu siitä, että isku osuu päähän.

Mittaa pääsi ympärys koon valintaa varten

Pyöräilykypärän tärkein ominaisuus on, että se on oikean kokoinen ja se istuu hyvin päähän – tällöin se tarjoaa maksimaalisen suojan.

Sopivan koon pyöräilykypärääsi löydät siten, mittaat pääsi ympäryksen. Tämän jälkeen valitset sopivan koon, joka vastaa pääsi ympärysmittaa, pyöräilykypärien koot on mitoitettu senttikokojen mukaan.

Sport4me-verkkokaupan valikoimasta löytyy laaja mallisto pyöräilykypäriä, jotka ovat myös turvallisuusviranomaisten hyväksymiä.

Pyöräilykypäriä löytyy myös moneen käyttötarkoitukseen. Kypärän käyttötarkoitus on hyvä huomioida myös maksimaalisen suojan vuoksi. Maastokypärä on suunniteltu erityisesti maastoon ja maantiekypärä maantielle. Triathlonissa ja pyöräilyn aika-ajossa käytetään myös pisaran mallisia aerokypäriä maksimaalisen aerodynamiikan saavuttamiseksi.

Muista myös pyöräilykypärää valitessasi, että se miellyttää sinua ulkonäöllisesti. Jos kypärä ei ole mieluisa, voi käydä niin, että sitä ei tule käytettyä ja tapahtuu peruuttamaton vahinko – kypärä suojaa vain silloin kun se on laitettu päähän.

Mikä Mips?

Monessa valikoimastamme löytyvästä pyöräilykypärästä löytyy niin sanottu MIPS. Mips on kansainvälinen standardi ja tekniikka, joka löytyy lähes jokaisen pyöräilykypärävalmistajan mallistosta.

Mips tulee sanoista Multi-directional Impact Protection System, joka on suomeksi Monisuuntainen iskusuojausjärjestelmä.

Kypärän sisällä on Mips, joka on itse asiassa se, joka kiristetään pään ympärille. Jos kypärään kohdistuu isku, Mips-järjestelmä pitää kypärän päässä, mutta itse kypärä liukuu pään ympärillä, jolloin se vaimentaa osan haitallisesta törmäysenergiasta. Mips-järjestelmän on havaittu lisäävän jopa 10 prosenttia kypärän turvallisuutta kypärään, jossa sitä ei ole, päähän kohdistuneiden iskujen kohdalla.

Näytetään 1–15 kaikista 267 tuloksista