Uintivarusteet

Nyt uimaan! Avoveteen ja uimahalliin!

Uinti on erittäin hyvä harrastus kaiken ikäisille. Uiminen on hyvää terveys- ja kuntoliikuntaa ja se voi toimia myös palauttavana harjoituksena rankemman treeniin jälkeen. Veden hydrostaattinen paine hyväilee kehoa ja auttaa palautumaan.

Uiminen on myös edullinen harrastus. Uima-asu ja uimalasit ovat oikeastaan ainoat välineet mitä tarvitset. Uimalakki suojaa halutessasi hiuksesi.

Uimalasit – niiden valikoima on laaja, ja niitä löytyy monenlaisella linssillä. Osa uimalaseista sopii paremmin ulos avoveteen ja toiset paremmin sisälle uimahalliin – hieman valaistuksesta riippuen.

Osassa uimalaseja on myös linssit, jotka tummentuvat auringon vaikutuksesta, sellaisia linssejä kutsutaan photokromaattisiksi linsseiksi.

Jos haluat viedä uimaharrastustasi pidemmälle, voit tarvita uimalasien ja uima-asun lisäksi uimaräpylät, pullarin tai keskisnorkkelin.

Räpylät auttavat sinua potkujen harjoittelussa, pullari puolestaan opettaa oikean uintiasennon löytämisessä ja keskisnorkkelin avulla voit keskittyä pelkästään käsivetoon.

Avovesiuinti on nostanut viime vuosina kovasti myös päätään eikä avovesiuinti ole enää pelkästään triathlon-harrastajien yksinoikeus.

Avovesiuinti on mahdollista ilman märkäpukuakin, jos totut kunnolla kylmään ja viileään veteen – itse asiassa esimerkiksi kansainväliset avovesiuintisuoritusten tekeminen myös edellyttää, että märkäpukua ei käytetä.

Märkäpuku on kuitenkin monen triathlonistin ja avovesiuimarin valinta. Märkäpuku pitää sinut kylmässä vedessä lämpimänä, mutta sen lisäksi se myös auttaa oikeassa uintiasennossa, sillä märkäpuvun neopreeni kelluttaa. Märkäpukujen valmistajat myös tekevät pukunsa niin, että niiden optimaalisia kellutusominaisuuksia haetaan kehittämällä pukuja.

Märkäpuvussa ja sen valinnassa on hyvä ottaa myös huomioon sen ylävartalon liikkuvuus, sillä jos puku ei ole oikeanlainen, uimahallissa opitut harjoitukset voi olla vaikea soveltaa avoveteen vääränlaisen puvun vuoksi. Siksi ei olekaan täysin sama asia, että millaista märkäpukua avovesiuinnissa käytetään.

Jos olet epävarma oikeanlaisen märkäpuvun valinnassa, käänny verkkokauppamme asiakaspalvelumme puoleen, niin asiantuntijamme auttavat sinua oikeanlaisen märkäpuvun valinnassa.

Välineet uintiharrastukseen turvallisesti suomalaisesta Sport4me-verkkokaupasta!

Sport4me-verkkokaupasta ostaminen on aina turvallista. Me olemme suomalainen luotettava yrittäjävetoinen verkkokauppa. Jos et ole ostamaasi tuotteeseen tyytyväinen, voit palauttaa sen aina meille – meillä on 30 päivän veloitukseton palautusoikeus! Tutustu tarkemmin palautusehtoihimme verkkokauppamme toimitusehdoissa. Tervetuloa ostoksille Sport4me-verkkokauppaan!

Näytetään 1–15 kaikista 191 tuloksista