Sup-laudat

sup lauta

Sup-lautailu kasvattaa suosiotaan!

SUP – kolme kirjainta, jotka ovat yhä useamman huulilla. Sup-lautailu eli suppailu-kasvattaa suosiotaan koko ajan enemmän ja enemmän.

SUP-sana tulee englannin kielestä eli Stand Up Paddling – seisoen tapahtuvaa melontaa siis. Sitä suppailu on parhaimmillaan, mukavaa ajanvietettä kauniissa vesistöissä, joita Suomessa riittää. Jos viihdyt ulkona, tykkäät vedestä ja haluat samalla treenata vielä kokonaisvaltaisesti, suppailu on laji sinulle. Vaikka on olemassa ihan sup-joogaakin, eli joogaamista sup-laudan päällä, itse suppailuakin on sanottu laudan päällä tapahtuvaksi joogaksi, sillä niin hyvin kehoa kokonaisvaltaisesti aktivoivaa liikuntaa se on.

Suppailu on myös todella helposti opittavaa, tasapaino laudan päällä kehittyy todella nopeasti. Suppailu on siitä hyvä laji, että sitä voit harrastaa Suomessa melkein missä tahansa.

Valikoima erilaisia sup-lautoja

Suppailu vaatii tietysti sup laudan sekä melan. Lautavalikoima on kasvanut vuosien aikana valtavasti. Aluksi laudat olivat niin sanottuja kovia lautoja, mutta kun valmistustekniikka on kehittynyt, pumpattavat sup-laudat ovat yleistyneet. Ne ovat varsin käteviä, koska ne menevät pieneen tilaan ja ne on helppo kantaa vaikka metsän keskellä olevalle lammelle. Kova lauta sopii käyttötarkoitukseesi silloin, jos suppailupaikka on vaikka kesämökki, mistä lautaa ei kuljeteta mihinkään.

Lautoja on myös monenlaisia. Lautojen kokoon pätee pari nyrkkisääntöä. Mitä lyhyempi ja leveämpi lauta, sitä enemmän se on tarkoitettu ns. yleiskäyttöön eli se sopii monille. Tällainen niin sanottu all round -lauta onkin monen valinta, silloin kun suppaajina on koko perhe.

Kestävät ja laadukkaat Safe-laudat

Pitkät ja kapeat laudat ovat erinomaisia ja nopeita matkalautoja. Touring-laudat ovat vähän kiikkerämpiä, kuin all rounderit, mutta ne sopivat sellaisille suppailijoille, jotka haluavat vetää laudalla pitkää siivua ja nopeasti.

Sport4me-verkkokaupassa on tarjolla tällä hetkellä Safe-merkkiset italialaiset laadukkaat sup-laudat. Ne eivät ole sup-lautojen halvimmasta päästä, mutta hinta tuo myös laatua. Safe-laudat ovat tyylikkäästi muotoiltuja ja ne täyttävät kaikenlaisten suppailijoiden tarpeet laadukkuutensa vuoksi. Safe-laudat ovat kestäviä, ja ne menevät suoraan, sinne minne suppailija niiden haluaakin menevän.

Sport4me-verkkokaupasta löytyvät myös suppailijan muut välineet, kuten melat ja karkuremmit sekä vedenkestävät pussit.

Kuinka valitset itsellesi ja perheellesi sopivan sup-laudan, siitä voit lukea lisää täältä.

Näytetään 1–15 kaikista 27 tuloksista