Currency
KengätKengät
proteiinijauhe
By: Manu Tuppurainen 12.12.2020 0 kommenttia.

Paras proteiinijauhe kuntoiluun?

Pidä huolta proteiinin saannistasi proteiinijauheella – tämän vuoksi se on tärkeää treenin jälkeen.

Proteiinit eli kehon valkuaisaineet toimivat monenlaisissa tärkeissä tehtävissä. Proteiinit mielletään monesti pelkäksi energiaksi, mutta ne ovat myös tärkeitä suoja-aineita meidän kehossamme.

Tässä muutamia proteiinin tärkeitä tehtäviä:

  • Ne ovat kehon rakennusainetta – muodostavat kudoksia niin kasvuaikana kuin kudosten uusiutuessa.
  • Toimivat elimistössä erittäin tärkeässä tehtävässä eli immuunipuolustuksessa esimerkiksi vasta-aineina.
  • Kuljettavat monenlaisia ravintoaineita kehossamme sekä erilaisia kaasuja veressämme.
  • Ovat myös monien hormonien ja entsyymien rakennusaineita.

Kuntoilijan proteiinitarve

Kuntourheilija ja urheilija tarvitsee proteiinia esimerkiksi lihaskasvuun. Aina kun kehoa rasitetaan, lihaksistoon syntyy mikrovaurioita ja näiden korjaamiseen tarvitaan proteiinia avuksi, koska proteiinit ovat nimenomaan lihasten rakennusainetta.

Tämä edellä mainittu vaurio-korjaus -mekanismi on nimenomaan se, mikä saa lihakset voimistumaan ja myös kasvamaan, mikäli harjoittelua jatketaan ja toistetaan ja myös huolehditaan riittävästä energiansaannista.

Paljonko proteiinia päivässä?

Normaali ravintosuositus on, että proteiinia tulisi saada noin 10–20 prosenttia kaikesta energiansaannosta. Painokiloa kohden tämän tarkoittaa noin 1,1–1,3 grammaa.

50-kiloisen naisen tulisi siis saada noin 60 grammaa päivässä proteiinia, 80 kilosen miehen noin 90 grammaa.

Kaiken proteiinin saa yleensä terveellisestä ruokavaliosta. Lisäproteiininsaanti voi tulla kysymykseen silloin, kun harjoitellaan enemmän ja kovemmin.

Urheileminen nostaa normaalia proteiinintarvetta hieman. Proteiinin tarvetta voivat nostaa esimerkiksi lihasmassan kasvattaminen tai painon pudottaminen, tällöin proteiinin tarve voi olla 1,4–2,5 grammaa per painokilo.

Täytyy muistaa, että kaikki ylimääräinen energia, mitä keho ei pysty ottamaan vastaan, varastoituu kehoon rasvaksi.

Torq-proteiini – heraproteiini, joka tehostaa harjoittelua

Heraproteiini valmistetaan yleensä lehmän maidosta. Maidosta eroteltu hera on monen maitotuotteen valmistusprosessissa, kuten juuston valmistuksessa pois otettava “ylimääräinen” ainesosa. Näissä prosesseissa eroteltu hera voidaan siis jalostaa heraproteiinijauheeksi. Heraproteiini ei siis ole kovinkaan prosessoitua. Näin myös brittiläisen Torq-tuoteperheen kohdalla.

Torq Bulq Whey Protein -heraproteiini on runsaasti aminohappoja sisältävä heraproteiinikonsentraatti, joka tehostaa palautumista kuntoilun jälkeen. Torq-proteiini sisältää juuri aminohapoista leusiinin, joka on on lihaskasvun ja niiden korjaamisen jälkeen treenin kannalta välttämätön aineisosa.

Voimaharjoittelijoille riittävä proteiinin saanti on välttämätöntä lihaskasvun takaamiseksi, mutta myös kestävyysurheilija tarvitsee proteiineja, jos proteiinien hajoaminen kehossa ylittää niiden saannin. Kestävyysurheilija kuluttaa paljon energiaa, ja jos keho ei saa tarpeeksi proteiinija, se alkaa kuluttaa lihaskudosta, jolloin lihasmassan osuus kehossa voi pienentyä.

Laihdutettaessa riittävä proteiinin saanti on myös tärkeää tästä syystä. Syömällä riittävästi proteiinia, kehon perusaineenvaihdunta sekä energiankulutus myös toimivat hyvin, koska keho myös kuluttaa runsaasti energiaa proteiinia käsitellessään.

Proteiinin lähteet – kokeile Torq-heraproteiinia tai muroja

Torq Bulq Whey Protein -heraproteiini on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote. Se on maustamaton, joten se sopii erinomaisesti ruuanlaittoon, vaikka smoothieen, mutta myös sellaisenaan. Se toimii niinkuin heraproteiinin täytyykin, se imeytyy sopivan hitaasti, jolloin se pitää myös nälkää hyvin loitolla. Torq Bulq Whey Protein -proteiinissa on proteiinia 77 prosenttia, hiilihydraattia 2,6 prosenttia ja rasvaa 5 prosenttia.

Torq-heraproteiini löytyy myös Torq Bulq Whey Protein Crisps -proteiinimuroina, jotka ovat erinomainen jatke esimerkiksi myslille. Mysli, Torq-murot, marjat ja kaurajuoma muodostavat esimerkiksi terveellisen ja maistuvan välipalan.

Torq Bulq -tuotteista löytyy myös vegaaninen vaihtoehto – Torq Bulq Pea Protein -proteiinijauhe on täysin kasvi- eli hernepohjainen proteiinijauhe.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go To Top
X