Currency
KengätKengät
vegaaninen proteiini
By: Manu Tuppurainen 29.12.2020 0 kommenttia.

Paras vegaaninen proteiini kuntoiluun? – Herneproteiini on erinomainen vaihtoehto!

Proteiinin riittävä saanti ruokavaliossa on erittäin tärkeää, etenkin jos kuntoilee paljon.

Riittääkö proteiinin saanti, kun treenaan paljon ja olen kasvissyöjä? Tämän kysymyksen moni vegaani on saattanut kysyä itseltään.

Kaikenlaisen harjoittelun ja siitä palautumisen tukena täytyy olla riittävän proteiinipitoinen ruokavalio.

Proteiinin tehtävät kehossa ovat moninaiset, ne kuljettavat ravintoaineita ja kaasuja veressä, mutta ovat myös hormonien, entysyymien ja kudoksien rakennusaineita. Proteiinit osallistuvat myös kehon immuunipuolustukseen.

Mistä vegaani saa proteiinia?

Urheilijan proteiinin tarve vuorokaudessa on noin 15–20 prosenttia kokonaisenergiansaannista, eli noin 1,3–2 grammaa proteiinia per painokiloa. Myös painonpudottajille riittävän proteiinin saanti on erittäin tärkeää. Sekaruokavaliota noudattava saa proteiinia muun muassa lihasta, kalasta, kanamunasta ja maitotuotteista.

Vegaanin proteiinin lähteitä ovat muun muassa pavut, linssit, herneet, pähkinät, sienet sekä erilaiset soijavalmisteet. Kasvissyöjän monipuolisesta ruokavaliosta kertyy päivän aikana yleensä riittävä proteiinimäärä, mutta paljon harjoittelevat voivat tarvita proteiinilisää normaalin ruokavalion tueksi.

Proteiinin tehtävät kehossa ovat moninaiset, ne kuljettavat ravintoaineita ja kaasuja veressä, mutta ovat myös hormonien, entysyymien ja kudoksien rakennusaineita. Proteiinit osallistuvat myös kehon immuunipuolustukseen.

Vegaanille ainoa vaihtoehto on tietysti vegaaninen proteiinilisä, joka ei sisällä mitään eläinperäistä, vaan ovat puhtaita kasvikunnan tuotteita.

Torq vegaaninen herneproteiini – tehokasta kuntoilua

Vegaanisia proteiinilisiä valmistetaan monista eri kasvikunnan tuotteista. Hyviä vaihtoehtoja on niin hamppu-, soija- kuin riisiproteiineissäkin.

Torq Bulq Pea Protein -herneproteiini
Torq Bulq Pea Protein -herneproteiini

Herneproteiini on erinomainen vaihtoehto, sillä herneproteiinissa on erinomaiset ravintoarvot, mutta sen lisäksi herneproteiini on suhteellisen edullista.

Torq Bulq Pea Protein -herneproteiinijauhe on valmistettu 100-prosenttisesti herneestä. Siinä ei ole mitään väriaineita, eikä lisättyjä makeutus- tai säilöntäaineita.

Torq Bulq Pea Protein -valmistetaan ravintorikkaista herneistä, joissa on runsaasti välttämättömiä aminohappoja eli proteiineja kuten leusiini, isoleusiini sekä valiini.

Leusiini on aminohappo, joka on tärkeimpiä proteiinisynteesia edistäviä aminohappoja.

Paljonko herneproteiinia?

Torq Bulq Pea Protein -proteiinijauhetta tulisi nauttia 30 grammaa treenin jälkeen. Tällöin nauttimassasi annoksessa on 24 grammaa proteiinia. Kun harjoittelukuorma on suuri, tai esimerkiksi tuleva kilpailu tai muu tapahtuma rajoittaa esimerkiksi hiilihydraattien määrää ruokavaliossa, Torq Bulq Pea Protein -proteiinijauhetta voi nauttia useammin päivän aikana. Tällöin energiatarve ja riittävä proteiinitarve tulee huomioitua.

Torq Bulq Pea Protein -proteiinijauhe on osa arvostetun brittiläisen Torq-valmistajan tuoteperhettä. Torq Bulq Pea Protein -proteiinijauhe sopii kaikille, ketkä eivät halua käyttää herapohjaista proteiinijauhetta.

Kaikki Torq-tuoteperheen Suomesta saatavat tuotteet löydät täältä. Tuoteperheeseen kuuluvat niin tuotteet energiatankkaukseen, kuin palautumiseen sekä voimaharjoitteluun.

Kaikki Torq-tuoteperheen verkkokaupassamme olevat vegaaniset tuotteet tunnistat tästä Vegan-merkistä.

vegaaninen tuote

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go To Top
X