Tietosuojaselosteet ja evästeet

Henkilötietolaki (523/99) 10 §

Rekisterinpitäjä

4 ME Oy / Sport4me.fi (”Sport4me”)

Karamalmintie 2

02630 Espoo

Y-tunnus: 2853012-6

Yhteydenotot

Rekisterinpitäjän sähköpostiosoite: [email protected]

Henkilötiedot – Yksityisyyden suoja

Alla olevien tietojen tarkoitus on antaa sinulle asiakkaana tietoja siitä, mitä henkilötietoja sivuillamme (Sport4me.fi) kerätään ja miten kerättyjä henkilötietoja käytetään. Yksityisyyden suojasi on tärkeää sport4me.fi-verkkokaupalle ja Sport4me noudattaa kaikkia soveltuvia yksityisyyden suojaa koskevia säännöksiä, mukaan lukien henkilötietolakia ja Yleistä Tietosuoja-asetusta (GDPR).

Suostumus

Huomioi, että joitakin henkilötietoja käsitellään suostumuksen perusteella esimerkiksi markkinoinnissa, mukaan lukien uutiskirje sekä yhteydenotot. 

Kerätyt henkilötiedot

Sport4me.fi kerää henkilötietoja, kun rekisteröit myyntitilauksen varastoillemme, teet ostoksia sivulla Sport4me.fi, luot käyttäjän “Oma tili” –sivulle ja/tai osallistut sport4me.fi-verkkokaupan järjestämiin kilpailuihin. Keräämme myös evästeiden kautta tietoja siitä, miten käytät internet-sivujamme. Voit tämän sivun alaosasta lukea lisää evästeistä ja siitä, mitä evästeitä käytämme.

Sport4me kerää ja käsittelee seuraavia tietoja: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, jossain tapauksissa pyydämme syntymäpäivääsi ja hyväksyntääsi tietojen käyttämiseen markkinoinnissa, mukaan lukien uutiskirjeet sähköpostitse/tekstiviestillä ja muut suoramarkkinointitavat, sekä viestinnässä sellaisten sosiaalisten medioiden kautta, joissa olet hyväksynyt yhteyden kanssamme. Voimme myös käyttää henkilötietojasi kohdistaaksemme sinuun suoramarkkinointiin internetissä ja sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa tai Googlessa.

Joissain tapauksissa tietoja saatetaan hankkia myös kolmansilta osapuolilta muun muassa henkilötietojen laadunvarmistukseen liittyen.Yritysten ja muiden organisaatioiden yhteyshenkilöiden tietoja voidaan kerätä myös julkisista lähteistä kuten verkkosivuilta, hakemistopalveluista ja muilta yrityksiltä.

Miten Sport4me käyttää tietojasi?

Sport4me käyttää kerättyjä henkilötietoja ainoastaan markkinointitarkoituksiin tai Sport4me:stä tehtyjen ostojen yhteydessä (joko verkkokaupasta tai myymälän kautta). Sport4me kerää tietoja, jotta voimme tarjota asiakkaillemme asiakkaan intresseihin sopivia tarjouksia. Lisäksi tietoja käytetään parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen varmistamiseksi Sport4me.fi-sivustollamme.

Yrityksemme 4 ME Oy, Y-tunnus 2853012-6, on käsiteltyjen henkilötietojen osalta rekisterinpitäjä. Sport4me ei myy tai siirrä tai muuten luovuta meille annettuja henkilötietoja millekään kolmansille osapuolille – mikä tarkoittaa, että et vastaanota tietoja antamiesi henkilötietojen perusteella miltään muilta yhtiöiltä kuin 4 ME Oy:ltä tai samaan konserniin kuuluvilta yrityksiltä. Sport4me käyttää alihankkijoita ja yhteistyökumppaneita henkilötietojen käsittelemisessä ja säilyttämisessä kuten myös Sport4me:n puolesta tapahtuvassa markkinoinnissa.

Henkilötietojesi käsittely tapahtuu EU / ETA-alueella. Uutiskirjeiden lähettämiseen käytämme suomalaista toimijaa, Creamailer- ja Emailer-yrityksiä. Siirtäessään tietoja näiden toimijoiden ohjelmistoihin, toimittajaamme koskevat myös EU:n komission hyväksymät vakiomuotoiset sopimusehdot. Tämä tarkoittaa sitä, että toimittajamme suojaa henkilökohtaisia tietojasi, kuten EU- ja ETA-alueella käsitellessä.

Henkilötietojen käsittely tehdään joko perustuen sopimuksen täyttämiseen, jos täytämme sopimuksen kanssasi, suostumuksen perusteella (kuten markkinoinnissa tai uutiskirjeiden osalta), tai Sport4me:n laillisten velvollisuuksien täyttämiseksi esimerkiksi kirjanpitoa tms. varten.

Sport4me välittää tietoja tarvittaessa seuraaville kolmansille osapuolille:

  • Analytiikka- ja tilastointikumppaneille
  • Tuotesuositus- ja personointikumppaneille
  • Edellä mainituille sähköpostimarkkinointikumppaneille
  • SMS-kumppanille, kun tekstiviestien lähetys on sallittu
  • Kuljetusliikkeelle, jos valittu toimitustapa on kuljetus noutopisteeseen, lähimpään Postiin tai perille asti
  • Maksunvälittäjälle maksukortilla maksaessa
  • Luotonmyöntäjälle, kun asiakas valitsee maksutavaksi luottoyhtiön laskun tai osamaksun
  • Tuotteen toimittajalle, sähköisiä lisenssejä tai suoratoimitustuotteita tilattaessa
  • Osalle huoltoyhtiöistä välitetään tilaukseen liittyviä tietoja huollon yhteydessä
  • Tullille, tuotteita verottomana ostettaessa
  • Perintäyhtiölle, laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään

Sport4me.fi-verkkokauppa huolehtii tietoja siirrettäessä ja käsiteltäessä tietoturvan ja -suojan korkeasta tasosta EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Kolmansien osapuolten tietojenkäsittelyn tason varmistuskeinoina ovat Euroopan komission hyväksymät mallisopimuslausekkeet, konsernia sitovat tietosuojasäännökset (BCR-järjestely) tai muu tietosuoja-asetuksen mukainen hyväksytty tapa.

Tarvittaessa 4 ME Oy luovuttaa tietoja myös viranomaisille. Informoimme tietopyynnöistä aina myös asiakasta, jos se on lain puitteissa sallittua.

Henkilötietoja säilytetään niin kauan, kun henkilötietoja tarvitaan siihen tarkoitukseen, jota varten tiedot kerättiin. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilötiedot markkinointitarkoituksiin poistetaan mikäli suostumus perutaan. Tilausten tekemiseen tai sopimuksiin Sport4me:n kanssa liittyvät henkilötiedot poistetaan, kun sopimus on täytetty ja kaikki sopimuksen ehdoista johtuvat velvoitteet ovat täytetty.

Henkilötiedot, jotka liittyvät Sport4me:n laillisten velvollisuuksien toteuttamiseen, poistetaan niin pian, kun lailliset velvoitteet ovat täytetty. Sinua ei vaadita antamaan 4 ME Oy:lle / sport4me.fi-verkkokaupalle henkilötietojasi, mutta se saattaa olla edellytyksenä tavaroiden ja palveluiden vastaanottamiselle. Voit milloin tahansa perua suostumuksesi koskien henkilötietojen käsittelemistä markkinointitarkoituksiin. Helpoin tapa suostumuksen peruuttamiseen on peruuttaa uutiskirjeen tilaaminen jokaisen uutiskirjeen alareunaan sisällytettyä linkkiä hyödyntämällä. Voit myös muuttaa ja tarkastella henkilötietojasi ”Oma tili” –sivulla ja perua suostumuksesi myös sivujen kautta.

Olet oikeutettu tekemään valituksen henkilötietojesi käsittelystä tietosuojaviranomaiselle, katso lisää osoitteesta www.tietosuoja.fi.

Ota meihin yhteyttä

Mikäli sinulla on kysymyksiä Sport4me:n käsittelemistä itseesi liittyvistä henkilötiedoista, haluat päästä käsiksi niihin tai poistaa ne, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteeseen info(at)sport4me.fi. Voit myös muuttaa tietojasi milloin tahansa henkilökohtaisilla sivuillasi Sport4me.fi-verkkokaupassa.

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan käyttäjän tietokoneelle silloin kun joku vierailee sivustolla. Evästeet eivät sisällä minkäänlaisia henkilötietoja eikä niiden avulla voida esimerkiksi suorittaa ohjelmia.

Evästeet Sport4Me-verkkosivuilla

Käytämme evästeitä moniin käyttötarkoituksiin, jotka liittyvät sivuston toimivuuteen, analysointiin ja markkinointiin.

Sivuston seurantaan käytämme Google Analytics sekä Google Tag Manager -palveluita. Seurannan tarkoituksena on kerätä tilastotietoa esimerkiksi sivun kävijämäärästä sekä suosituimmista sisällöistä. Lisätietoja Googlen evästeistä voit lukea tästä linkistä.

Verkkokaupan Checkout.fi/Paytrail-maksupalveluntarjoaja tallentaa käyttäjistä evästetietoina tarvittavia tietoja jotka voivat nopeuttaa ja helpottaa maksuvaihetta. Lisätietoja Checkoutin evästekäytännöistä löytyy täältä. Lisätietoja Paytrailin evästekäytännöistä löytyy täältä.

Asiakkaalla on myös mahdollista käyttää maksutapana Klarnaa (lisätietoja täällä) tai Paypalia (lisätietoja täällä), nämä palveluntarjoajat saattavat kerätä evästeitä käyttäjistä.

Sivustomme sisältää myös Facebook-palveluihin, kuten mm. Facebook-pikseliin, liittyviä evästeitä. Lisätietoja Facebookin evästekäytännöistä löytyy tämän linkin takaa.

Evästetiedot auttavat meitä parantamaan sivustomme toimivuutta ja käytettävyyttä.

Sivustomme on luotu WordPress-sisällönhallintajärjestelmällä, joka ei muutoin kerää evästeitä vierailta. Sisäänkirjautuneilta käyttäjiltä voidaan tallentaa evästetietona tarvittavia tietoja, kuten esimerkiksi käytettyä aikavyöhykettä.

Verkkokauppajärjestelmämme on luotu WooCommerce-alustalla, ja alusta voi kerätä kävijöiltä tarvittavia tietoja ostosten tekemiseen. Esimerkiksi asiakkaan ostoskorista jää tallenne evästetietoon. Evästetieto on pakollinen jotta ostos voidaan teknisesti suorittaa.

Evästeiden kieltäminen selaimessa

Emme suosittele tätä, mutta mikäli haluat estää evästeet, muuta selaimesi evästeasetuksia. Evästeiden kieltäminen saattaa heikentää käyttökokemusta, eikä kaikki verkkosivuston toiminnot kuten esimerkiksi verkkokaupasta tilaaminen välttämättä enää toimi lainkaan.

Lisätietoja evästeiden hallinnasta selaimessesasi löytyy tämän linkin takaa. Jos estät evästeiden käytön selainohjelmassasi, laitettasi ei seurata, kun vierailet sivustossa. Huomaa kuitenkin, että estämällä evästeiden käytön saatat estää myös joidenkin sivuston toimintojen käyttämisen.

Hallitse evästeasetuksia