Rohtos Labs Ylivoima -lisäravinne

114,95

Rohtos Labs Ylivoima -lisäravinne on adaptogeeninen ravintolisä urheiluun. Rohtos Labs Ylivoima on 100-prosenttisesti luonnollinen ja pitkävaikutteinen fyysisen suorituskyvyn tehostaja. Tästä tuotteesta saat rajusti boostia!

 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 489 Osastot: ,

Rohtos Labs Ylivoima -lisäravinne

Tässä on tuote, joka on suunniteltu tehostamaan kaikkien sitä hyödyntävien kestävyysurheilijoiden suorituskykyä ilman lämmöntuotannon tai hapen kulutuksen lisääntymistä!

Rohtos Labs Ylivoiman vaikutus perustuu sen sisältämiin adaptogeenisiin rohdoskasveihin. Adaptogeenit ovat rohdoskasvien kategoria, joita yhdistää kyky lisätä elimistön stressinsietokykyä solutasolla vaikuttamalla siihen, miten elinjärjestelmät reagoivat stressiin. Kyseiset adaptogeenit kykenevät säätelemään mm. välittäjäaineiden, hormonien ja proteiinien tuotantoa ja vapautumista, hapen, rasvojen ja sokerien hyödyntämistehoa sekä sykettä ja hengitystiheyttä. Useiden adaptogeenien yhtäaikainen käyttö lisää todistetusti niiden tehoa.

Rohtos Labs Ylivoima -lisäravinne on kaksiosainen valmiste. Kahden, eri aikoihin otettavan formulaation avulla saavutetaan tehostunut samansuuntainen vaikutus sekä pitkä vaikutusaika. Kokonaisuutena Rohtos Labs Ylivoima sisältää seitsemän klassista adaptogeeniä sekä rohdoskasveja, jotka tehostavat seoksen imeytyvyyttä ja biosaatavuutta. Kaikki Rohtos Labs Ylivoiman sisältämät yhdisteet ovat korkealaatuisia, standardoituja uutteita, joilla saavutetaan optimaalinen vaste.

Koska Rohtos Labs Ylivoima on suunniteltu aktiiviurheilijoille, sen kehitystyössä on kiinnitetty huomiota myös sen vaikutusta mittaavien biologisten indikaattorien määrittelyyn. Ylivoiman positiivinen teho on mitattavissa mm. seuraavista fysiologista muuttujista:

 • Leposyke
 • Sykkeen palautumisnopeus
 • Sykevälivaihtelu
 • VO2Max eli maksimaalinen hapenottokyky
 • Anabolisten / katabolisten hormonien tasot ja suhde
 • Maitohappotaso
 • Yliharjoittelun indikaattorit
 • Tahtotila ja mieliala
 • Fyysinen kunto (FTP)

Annostelu

Rohtos Labs Ylivoima -lisäravinteen suositeltu päiväannos on 1–3 kapselia. Sopiva annos on henkilökohtainen ja suhteessa rasitustasoon. Annostusta voit määritellä seuraavalla tavalla.

 • 1 x Alfa + 1 x Omega. Palautumisjaksoihin ja matalaan rasitukseen soveltuva ylläpitoannos. 
 • 2 x Alfa + 2 x Omega. Kevyeen ja keskiraskaaseen harjoitteluun sekä normaaliin rasitustasoon soveltuva annos.
 • 3 x Alfa + 3 x Omega. Optimaalinen annos raskaaseen ja toistuvaan harjoitteluun, kilpailutilanteisiin sekä kovaan rasitukseen. 

Ylivoimaa suositellaan käytettäväksi syklisesti – eli käyttöjaksoa tulisi seurata tauko. Suositeltu perussykli on 21 vuorokauden käyttöjakso ja 7 vuorokauden tauko. Tuotepakkaus sisältää tarkemmat käyttöohjeet.

Rohtos Labs Ylivoiman aistein havaittava vaikutus alkaa keskimäärin neljän vuorokauden kuluttua käytön aloittamisesta ja se tehostuu n. 14 vuorokauteen asti. Vaikutukset kumuloituvat ajan myötä ja korostuvat käyttäjän ollessa väsynyt tai stressaantunut.

Vaikutusmekanismi

Stressireaktioiden säätely koko kehon alueella.

Vaikutusaika

12 tuntia

Soveltuu hyvin yhteen:

 • Kreatiini – ATP -tuotannon tukeminen
 • D-riboosi – ATP -tuotannon tukeminen
 • Chlorella – hapenoton tukeminen
 • Tauriini – kuumassa ilmanalassa suorittaminen

Huomattavaa

Adaptogeeneihin ei muodostu toleranssia. Ne eivät vaikuta tajuntaan eikä niiden pitkäaikainen käyttö aiheuta vakavia haittavaikutuksia. 14 vuorokauden käyttötauko lopettaa Rohtos Labs Ylivoiman vaikutuksen kehossa.

Löydät kaikki Sport4me.fi-verkkokaupan Rohtos Labs -tuotteet täältä.

Vaikuttavat ainesosat

ALFA

Cordyceps spp.

Ylivoiman sisältämä Cordyceps on vesi- ja etanoli- uutettu 10:1 tiiviste, jonka betaglukaanien pitoisuus on standardisoitu 20%:iin ja keskeisen vaikuttavan aineen, kordysepiinin pitoisuus 0.3%:iin.

Cordycepsin vaikutuksia urheilusuorituksiin, hormonitasoihin ja hapenottokykyyn on tutkittu viime vuosina ja sen on todettu lisäävän kestävyyttä ja hapenottokykyä korkean intensiteetin harjoittelussa sekä akuutisti että pitempänä kuurina käytettynä.

Ashwagandha

Ylivoiman sisältämä Sensoril®- Ahswagandha on patentoidulla vesiuutosprosessilla kasvin  juuren ja lehtien yhdistelmästä valmistettu uute, jonka sisältämien glykosidien, oligosakkaridien ja withaferiini A:n pitoisuudet on standardoitu.

Ashwagandha, Withania somnifera eli rohtokoisio, on Ayurvedisen lääketieteen perinteen kuningasyrtti, jota koskevaa tutkimustietoa on tarjolla kiitettävästi. Ashwagandhaa käytetään yleisesti ahdistuksen ja stressin lievittäjänä, mutta viime vuosina huomiota ovat aiheellisesti saaneet myös sen suorituskykyä tukevat ominaisuudet. 

Ashwagandha tarjoaa Ylivoiman tavoitteiden kannalta lukuisia merkittäviä hyötyjä, sillä se on todettu todella laaja-alaisen vaikutuksensa kautta mm. Laskevan kehon kortisolitasoja, nopeuttavan voimaharjoittelun tuloksena syntyvän lihasmassan kasvua sekä lihaksiston palautumista harjoituksesta. Ashwagandha lisää kehon voimantuottoa sekä aerobista kapasiteettia, vähentää koettua väsymyksen tunnetta urheilusuorituksen aikana sekä laskee maltillisesti keskimääräistä leposykettä. 

Shilajit

Ylivoiman sisältämä PrimaVie® Shilajit on orgaanista, puhdistusprosessin seurauksena erittäin puhdasta ja sen sisältämän fulvohapon taso on standardoitu 50%:iin.

Shilajit on tietyn sukuisten kasvien hitaan hajoamisen tuloksena kallioperässä syntyvä mineraaleja ja orgaanisia happoja sisältävä aines, jota on käytetty tuhansia vuosia hyvinvoinnin tukemiseen mm. Himalajan alueella, Intiassa, Kiinassa ja Kaukasiassa. Nimi Shilajit tulee sanskriitin sanasta “shilajitu”, joka tarkoittaa kivitervaa. Itä-Euroopassa, Kaukaasiassa ja arabiankielisillä alueilla aines tunnetaan nimen “Mumiyo” eri variaatioina.

Shilajit sisältää kymmeniä elimistölle tärkeitä, ionisoidussa muodossa olevia elektrolyyttisiä mineraaleja ja hivenaineita, ml. rautaa, nikkeliä, molybdeeniä, sinkkiä, mangaania, kalsiumia, strontiumia, kuparia, kobolttia ja magnesiumia sekä terpeenejä, humushappoa ja runsaasti fulvohappoa. Luontaisessa muodossa olevat hivenaineet imeytyvät elimistöön todistetusti tehokkaammiin kuin kelatoidussa muodossa olevat.

Shilajit tehostaa todistetusti lihaskuntoharjoittelun anabolista vaikutusta tehostamalla mikroravinteiden kuljetusta kehon syviin kudoksiin, pitäen siten kehon suorituskykyä yllä myös kehoa poikkeuksellisen rasittavissa olosuhteissa kuten korkeassa ilmanalassa. Lisäksi sen on todettu tehostavan testosteronin synteesiä.

OMEGA

Eleuthero

Ylivoiman sisältämä Eleuthero on uutos, jonka B-ja E-eleutherosidipitoisuus on standardoitu 0.8%:iin.

Eleuthero, Eleutheroccus senticosus, on myös Siperian ginsenginä tunnettu pieni pensas, joka kasvaa Koillis-Aasiassa ja jota siperialaiset ovat perinteisesti käyttäneet karuissa elinolosuhteissa jaksamiseen. Neuvostoliiton avaruusohjelman puitteissa sitä hyödynnettiin myös kosmonauttien avaruudessa oleskelun aikaisen rasituksen lievittämiseen.

Tutkimuksissa Eleutheron on todettu parantavan hapenottokykyä, nostavan anaerobista kynnystä, ylläpitävän verensokerin tasoja sekä vähentävän maitohappojen kertymistä aktiivisiin lihaksiin, lisäten siten suorituksen aikaista kestävyyttä. Eleuthero kykenee vaikuttamaan elimistön autonomisiin toimintoihin ja mm laskemaan keskimääräistä leposykettä ja nopeuttamaan suorituksen jälkeistä sykkeen laskua normaalitasolle. 

Rhodiola Rosea

Ylivoiman sisältänä Rhodiola Rosea on uutos, jossa salidrosidien määrä on standardoitu 3 prosenttiin ja rosaviinien 5 prosentiin.

Ruusujuuri, Rhodiola rosea, on viileillä alueilla kasvava maksaruohokasvien heimoon kuuluva kasvi. Nimensä ruusujuuri saa sen ruusuilta tuoksuvasta juurakosta. Ruusujuurta kasvaa luonnonvaraisena Skandinavian ja Venäjän pohjoisosissa sekä Alpeilla. Sen luontaisilla kasvualueilla sitä on käytetty perinteisesti muun muassa vähentämään väsymystä ja masennusta. Ensimmäiset kirjalliset viitteet sen lääkinnällisestä käytöstä Pohjoismaissa ovat 1700-luvulta, mutta perinnetiedon mukaan sitä on hyötykäytetty jo huomattavasti aiemmin.

Ruusujuuri on todistetusti varsin universaalisti toimiva sekä fyysisten että psyykkisten väsymysoireiden lievittäjä ja siten luotettava suoritustason parantaja. Urheilijoilla tehdyissä rasitustesteissä sen on havaittu mm. alentavan keskimääräistä leposykettä, parantavan keskittymistä ja vähentävän virheitä, tukevan solujen normaalia ATP-energiantuotantoa sekä tehostavat sokeriaineenvaihduntaa. Ruusujuuri vaimentaa dopamiinia pilkkovan MAO-B-entsyymin toimintaa nostaen siten sen tasoja keskushermostossa.

Panax Ginseng

Rohtos Labs Ylivoiman sisältämä Panax ginseng on ns. valkoista eli ilmakuivattua ginseng-juurta, jonka sisältämien ginsenosidien pitoisuus on standadoitu 30%:iin. Kaikilla ginsengeillä on osittain samat vaikuttavat aineet, ginsenosidit, joita on tunnistettu yli 100 erilaista. 

Prosessoitua ginseng-juurta on kahta erilaista: valkoista ja punaista. Valkoinen ginseng pestään ja kuoritaan, minkä jälkeen se ilmakuivataan auringossa tai nopeutetusti 100–200°C lämpötilassa. Punainen ginseng vesihöyrytetään, jolloin sen punainen väri syntyy Maillardin reaktiossa sokerien ja aminohappojen reaktioina.

Korealaiset käyttävät ginsengiä ensisijaisesti energisoivana stimulanttina sekä mieskunnon ja rauhallisen mielialan ylläpitäjänä. Ginsengin onkin todettu parantavan koettua elämänlaatua ja mielialaa. Suorituskyvyn saralla ginsengin on todettu nostavan suoritustasoa tehostamalla verensokerin aineenvaihduntaa ja hapen kuljetusta lihaskudoksiin sekä lisäämällä rasvan käyttöä energianlähteenä fyysisen suorituksen alkuvaiheessa, säästäen siten kehon hiilihydraattivarastoja. Lisäksi ginseng sisältää useita steroidihormonien kaltaisia ginsenosideja.

ALFA + OMEGA

Acerola

Rohtos Labs Ylivoiman sisältämä Acerola-uute on valmistettu bio-orgaanisesti kasvatetusta Acerolasta, ja sen C-vitamiinipitoisuus on standardisoitu 25%:iin.

Acerola, Malpighia emarginata eli barbadoksen kirsikka, on paitsi erinomainen luonnollisessa muodossa olevan C-vitamiinin lähde, myös hyvä aminohappojen (mm. alaniini, seriini ja GABA), antosyaniinien, karotenoidien, myös kaakaossa ja vihreässä teessä esiintyvien katekiinien sekä polyfenolien kuten kversetiinin, luteoliinin ja rutiinin lähde. 

C-vitamiinin ja antosyaniinien yhdistelmä tekee Acerolasta tehokkaan luontaisen antioksidantin, joka vähentää hapetusstressiä ja lievittää rasituksen aiheuttamaan tulehdusta. C-vitamiini lisää Ylivoiman sisältämän L-DOPA:n, sinkin ja raudan sekä Cordycepsin sisältämien beetaglukaanien imeytyvyyttä nostaen siten niiden tasoja elimistössä. C-vitamiini parantaa eräissä tapauksissa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa ja kiihdyttää typen tuotantoa elimistössä, mikä tehostaa hapen ja ravinteiden kuljetusta aktiivisiin lihaksiin.

Piperiini

Piperiini on mustapippurissa (Piper nigrum) esiintyvä flavonoidi, joka on vastuussa pippurin sille ominaisesta mausta. Se lisää erilaisten kemiallisten yhdisteiden imeytyvyyttä elimistöön vaikuttamalla sekä vatsakalvon pinnalla että maksassa hidastamalla tiettyjä maksan entsyymejä, jotka muuten pilkkoisivat haluttuja yhdisteitä ja nopeuttaisivat niiden poistumista elimistöstä.

Piperiinin roolina Ylivoimassa on parantaa sen vaikuttavien aineiden imeytyvyyttä sekä nostaa niiden pitoisuuksia verenkierrossa ja siten tehostaa koko tuotteen toimintaa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rohtos Labs Ylivoima -lisäravinne”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.