Currency
KuntolaitetarjouksetKuntolaitetarjoukset
Garmin Fenix 5X Plus vs. Garmin Fenix 6X Pro Solar
By: Manu Tuppurainen 28.1.2020 0 kommenttia.

Vertailu: Garmin Fenix 5X Plus on hyvä, mutta Garmin Fenix 6X Pro Solar mieletön!

Sport4me.fi-verkkokaupan Juhan ja Manun ranteissa olleet Garmin Fenix 5X Plus -älykellot vaihtuivat uusiin Garmin Fenix 6X Pro Solar -malleihin, jotka latautuvat aurinkoenergialla.

Garmin Fenix 5X Plus -älykellot olivat silloin Garminin lippulaivamallit, kun hankimme ne tammikuussa 2019. Garmin Fenix 6X -malleista ei oltu vielä tuolloin kuultu juuri huhujakaan, toki uskoa saattoi, että päivitystä olisi jossain vaiheessa tulossa, olihan Fenix 5 -sarja jo päivitetty Fenix 5 Plus -sarjaksi.

Kaikki, sekä Fenix 5-, että Fenix 6 -sarjan verkkokaupassamme myynnissä olevat mallit, kuten myös muut Garmin-tuotteet, löydät täältä.

Garmin Fenix 5X Plus Sapphire -kellot palvelivat meitä erittäin hyvin vuoden verran.

Garmin Fenix 5X Plus on multisport-kello sanan varsinaisessa merkityksessä. Siinä on erinomaisesti toimivat topograafiset eli korkeuskäyrillä varustetut kartat. Lisäksi sen rannesykemittaus toimii hyvin, toki kello täytyy olla ranteen ympärillä tiukasti, että rannesykemittaukseen voi luottaa.

Tosin huomasimme myös, että sykevyöllä tulee vielä paremmat ja tarkemmat sykelukemat kuin rannesykemittauksella. Kun sykevyönä käyttää Garminin HRM-Run– tai HRM-Tri-sykevyötä, samalla saa myös esimerkiksi juoksun dynamiikkatietoja esille.

Yksi asia, mikä Fenix 5X Plussassa oli hyvin, oli sen akun kesto, valmistaja lupaa peräti 32 tuntia GPS-päällä, ja hyvin se käytännössäkin jaksoi, vaikka olisi multisporttaillut kuinka paljon. Eli ei ihan tolkutonta lataamista, vaikka kelloa olisikin käyttänyt paljon. Uudessa Fenix 6:ssa akun kesto onkin sitten jo ihan toista luokkaa ja sen tarkempiin ominaisuuksiin palaamme myöhemmin blogissamme.

Muutenkin Garmin Fenix 5X Plus on edelleenkin eriomainen multisport-kello, vaikka uutta on sen jälkeen jo tullut, se painii edelleen niin sanotussa raskaassa sarjassa.

Garmin Fenix 6 -sarja alkoi kuumottaa

Mutta pitihän se arvata, että kun Garmin julkaisi tiedot uudesta Fenix 6 -sarjasta, heti alkoi kuitenkin kuumotella kellojen vaihto. Ne vaihdettiinkin nyt tammikuussa pari kolme kuukautta uuden sarjan lanseerauksen jälkeen. Odotus palkittiin hillityillä riemun kiljahduksilla, kun kellot saapuivat meille.

Valitsimme Fenix 6:n laajasta mallistosta Fenix 6X Pro Solar -mallit, jonka erikoisuus on aurinkoenergialla tapahtuva lataus – kellon lasissa on pieni aurinkokenno, joka lataa kelloa aurinkoenergialla eikä kello tarvitse ladata verkkovirrasta niin usein.

Huima akunkesto luvataan

Garmin Fenix 6X Pro Solar ja Fenix 5X Plus
Garmin Fenix 6X Pro Solar ja sen edeltäjä Fenix 5X Plus.

Garmin lupaa Pro Solar -kellolle toiminta-aikaa jopa 80 päivää akunsäästötilassa. Tämän lisäksi toiminta-aikaa voi jatkaa jopa 40 päivää, kun kelloa käyttää 50000 luksin olosuhteissa, jotta se lataa aurinkoenergiaa. GPS-tilassa toiminta-aikaa luvataan 60 tuntia ja sitä voi jatkaa kuudella tunnilla, kun kello saa auringosta energiaa yli 50000 luksin olosuhteissa.

Garmin Fenix 6X on mennyt eteenpäin paljon Fenix 5:stä ja ensikokemuksen perusteella se vaikuttaa mielettömän hyvältä laitteelta. Yksi asia, missä on tapahtunut kehitystä on näyttö. Vaikka Fenix 5X Plus sekä Garmin Fenix 6X Pro Solar ovat fyysisesti samankokoisia, Fenix 5X:ssä hieman ärsytti se, että kellon näyttö oli lopulta pieni, se ei ulottunut lasin reunoille saakka.

Garmin Fenix 5X Plus -mallissa näyttö ei ulotu aivan lasin reunoille saakka.
Garmin Fenix 6X Pro Solarissa näytön kokoa on suurennettu edeltäjämalliin nähden.

Garmin Fenix 6X Pro Solarissa tämä on korjattu, näyttö ulottuu aivan kellon reunoille saakka.

Lisäksi näytön kontrastia uudessa mallissa on parannettu huomattavasti.

Garmin Fenix 6X Pro Solarin istuvuus ranteen ympärille on myös parempi kuin Fenix 5X Plussan. Kello ei ole niin paksu kuin edeltäjänsä ja lisäksi rannekkeen muotoilu on sellainen, että se taipuu paremmin ranteen ympärille.

Ja sitten varsinaiseen asiaan – millainen Garmin Fenix 6X Pro Solar on käytössä. Näppäintuntumaan on uuden mallin suunnittelusssa kiinnitetty myös huomiota, se on parantunut.

Garmin Fenix 6X on täynnä ominaisuuksia! Esimerkiksi valmiiden lajiprofiilien määrä on kasvanut Fenix 5 -sarjaan verrattuna huimasti, nyt niitä on laidasta laitaan, mukana on muun muassa Sup-lautailu, pyöräilyssä ja juoksussa on muun muassa sisällä tehtäviin harjoituksiin omat profiilit.

Body Battery auttaa seuraamaan jaksamistasi

Yksi merkittävä ominaisuus Fenix 6 -sarjassa on Body Battery -toiminto. Garmin on ottanut rannelaitteissaan entistä enemmän käyttöön Firstbeat-hyvinvointianalyysin toimintoja ja yksi niistä on Body Battery, jonka avulla voi mitata stressin ja palautumisen tasoja täysin reaaliaikaisesti.

Body Battery näyttää, että millaiset voimavarat milläkin hetkellä on käytettävissä, kuinka keho on “latautunut” yön aikana ja minkä verran “virtaa” on kulutettu päivän aikana. Kokemuksemme mukaan Garminissa oleva toiminto on myös erittäin tarkka, kuten on myös Firstbeat-mittaus, jonka ominaisuuksia se siis käyttää. Firstbeat on suomalainen sydämen sykevälivaihteluun perustuva mittaustapa ja sellaisen testin voit halutessasi hankkia myös Coach4me-valmennuspalveluistamme.

Body Battery -analyysin avulla voi seurata päivittäistä “kehon lataustilaa”. Kokemuksemme mukaan analyysi on myös erittäin tarkka.

Joka tapauksessa Garmin on tuonut nyt Body Battery -ominaisuuden uusiin laitteisiinsa ja Fenix 6 -sarjan lisäksi sama Body Battery -analyysi on käytössä muun muassa Garmin Venu-, Forerunner 945-, Forerunner 245 – ja Forerunner 245 Music -malleissa sekä Forerunner 45 -mallissa.

Garmin Fenix 6 -sarja on ehdottomasti harkinnan arvoinen, jos harkitset itselleni uutta hyvällä akunkestolla varustettu multisport-kelloa – joka on myös hyvännäköinen! Sitähän Garmin Fenix 6 nimenomaan on, sen muotoiluun ja suunnitteluun on panostettu todella. Palaamme Fenix 6X:n ominaisuuksiin ja tarkempaan käyttäjäkokemukseen tässä blogissamme myöhemmin, kun olemme ehtineet käyttää laitteitamme enemmän.

Garmin Fenix 6 -sarjasta useita versioita

Sport4me.fi-verkkokaupassa Garmin Fenix 6 -sarjasta on kaikkiaan kuusi eri mallia, kaksi naisille tai sirompaan ranteeseen sopivaa Fenix 6S-mallia, kaksi Fenix 6 -mallia, josta titaanilla kehyksellä ja oranssilla rannekkeella varustettu kello on todella upea! Garminin saat muuten räätälöityä itselleni mieluisaksi, koska erilaisten rannekkeiden valikoima on myös todella laaja.

Lisäksi verkkokaupastamme löytyy tässäkin blogissa mainittu Fenix 6X Pro Solar -malli sekä safiirilasilla varustettu Fenix 6X Sapphire -malli. Tervetuloa tutustimaan laitteisiin verkkokaupassamme!

-manu-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go To Top
X