Currency
KengätKengät
Verkkokauppiaat Manu Tuppurainen ja Juha Heikkinen.
By: Juha Heikkinen 3.1.2020 0 kommenttia.

Yrittäjien tarina: Näin meistä tuli Sport4me.fi-verkkokauppiaita!

Tämä on tarina siitä, kuinka liikunta-alan ammattilaiset, kaksikko Juha Heikkinen ja Manu Tuppurainen perustivat Sport4me.fi-verkkokaupan kaikkien suomalaisten liikkujien iloksi.

Sport4me-verkkokauppa syntyi ajatuksesta palvella valmennusasiakkaitamme paremmin ja saada samalla lisämyyntiä yrityksellemme. Coach4me.fi-valmennuspalveluiden piirissä olevat asiakkaat kyselivät jatkuvasti meiltä, että millaisia tuotteita, juoksukenkiä ja -vaatteita kannattaisi itselleen hankkia omiin liikunta-harrastuksiin.

Olemme molemmat Manun kanssa toimineet liikunta-alalla vuosia. Tutustuimme triathlonin ja siihen liittyvän valmentajakoulutuksen parissa ja huomasimme, että meillä on aika paljon samanlaisia ajatuksia. Perustimme liikunta-alan valmennuspalveluita tarjoavan yrityksen 4 Me Oy:n vuonna 2017. Olemme erikoistuneet kestävyysliikuntaan ja fysiikkavalmennukseen. Edelleenkin ajatuksemme Manun kanssa on mennyt erittäin hyvin yhteen ja Manu onkin monta kertaa sanonut, että parempaa yhtiökumppania saa hakea – kiitos niistä sanoista ja samat sanat Manulle, yrittäjyydessä erittäin tärkeää on se, että ajatukset ja tavoitteet kohtaavat kaikkien tekijöiden kesken.

Asiakkaiden kyselyistä lähti ajatus perustaa pienimuotoinen verkkokauppa valmennuspalveluiden lisäpalveluiksi, josta he voisivat ostaa hyviä treenivarusteita itselleen. Tuotteet tulisivat olemaan pääasiassa niitä, joita itse käytämme tai tiedämme niiden olevan laadullisesti hyviä.

Samaa 4Me-teemaa

Kuten yleensä, homma luonnollisesti lähti myös tällä kertaa hieman lapasesta ja saimme hullun ajatuksen, että mitä jos lähtisimme tekemään verkkokaupasta isomman ja se tulisi ajan saatossa olemaan Suomen suurin liikunta-alan ja vapaa-ajan verkkokauppa. Kuten myös tiedämme, ilman korkealle asetettuja tavoitteita ei voi saada mitään aikaiseksi – siksi olemme asettaneet myös tavoitteemme korkealle. 

Verkkokaupan domainiksi tuli https://Sport4me.fi – se jatkaa yhtenäistä 4ME-brändin linjaa ja kasvattaa samalla tunnettuvuuttamme. Valmennuspalvelumme toimivat coach4me.fi -domainin alla ja 4ME-teemaa sekä logoa on tarkoitus hyödyntää vielä myöhemmin muissakin liiketoiminnan osa-alueissa.

Uskoa brändeihin ja tuotteisiin

Kantavana ajatuksena Sport4me-verkkokaupassamme on tuoda tarjolle tuotteita ja brändejä, joihin itse uskomme ja joiden takana voimme seistä. Tavoitteenamme on myös tuoda esille uusia ja/tai pieniä laadukkaita suomalaisia brändejä, jotka eivät ehkä ole vielä jokaisen suomalaisen tiedossa. Yksi näistä on joensuulainen Tritanium, jonka kompressiotuotteet on erittäin tarkkaan mietittyjä ja ne tarjoavat liikkujalle juuri oikeanlaisen kompressiopaineen. Tritaniumin ominaisuuksiin ja käyttäjäkokemuksiin palaamme myöhemmin Sport4me:n blogissa.

Yksi isoimmista arvoista on ekologisuus ja kestävä kulutus, tuotteiden pitää kestää kovaa käyttöä ja kulutusta vuosia. 

Mietimme tällä hetkellä myös sellaisia ratkaisuja, kuinka logistiikastamme tulisi mahdollisimman ekologista – siihenkin on olemassa esimerkiksi kotimaisia ratkaisuja, joihin palaamme tässä Sport4me-blogissa ja verkkokauppamme viestinnässä myöhemmin.

Sport4me:n tarina on vasta alussa

Kasvatamme Sport4me-verkkokaupan valikoimaa maltillisesti, mutta säännöllisesti ja neuvottelut monien merkkien kanssa ovat käynnissä. Saksalaisia ja Saksassa valmistettuja Blackroll-kehonhuoltovälineitä löytyy meiltä, ne ovat todella laadukkaita ja helppokäyttöisiä tuotteita.

Lisäksi otimme valikoimaamme muun muassa kestävän kehityksen periaatteella valmistettuja House of Marley -audiotuotteita, joihin palaamme myös blogissamme myöhemmin. Sveitsiläisiä maailmanmaineeseen muutamassa vuodessa ponnahtaneita On-juoksukenkiä ja -vaatteita Sport4me:n valikoimasssa on myös ja pyöräilykypäriä ja urheilulaseja löytyy italialaisen Rudy Projectin laajasta mallistosta.

Olemme aloittaneet myös maahantuontia, tällä hetkellä meillä on valikoimassamme TORQ-lisäravinteet sekä HUUB-triathlonvarusteet, TORQista voit lukea lisää täältä ja HUUBista täältä.

Oppirahoja olemme maksaneet, mutta niistä olemme myös oppineet. Hyvät yhteistyökumppanit ovat kullanarvoinen apu ja tuki tämän kaiken toteuttamiseksi. 

Tarinamme on vasta alussa, mutta se on mielenkiintoinen – ja vaikka haasteita on tullut ja varmasti tulee vastakin, on tämä silti ollut kaiken arvoista. Verkkokauppamme avattiin syksyllä 2019 ja tämän Sport4me.fi-blogin ensimmäinen blogikirjoitus julkaistiin heti näin vuoden 2020 alkuun – olkoon uusi vuosi menestyksekäs niin meille kuin Sinulle. Jos sinulla on meille päin jonkunlaista viestiä annettavana, älä epäröi olla meihin yhteydessä.

Sport4me.fi-verkkokaupan puolesta,

-Juha-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go To Top
X